Hazánk új fürdőiből 1.rész

Siklósi Fürdő

Hogy ne csak mindig külföldi fürdőkről írjak, és mivel érdekel a fürdők építészete, belsőépítészete, ezért figyelemmel tartom  a magyarországi eseményeket is. Az utóbbi években azért épültek fürdők itthon is, sőt, modern korszerű formában is, hol több, hol kevesebb költségvetésből. Hol több, hol kevesebb sikerrel. Kisebb, nagyobb modernizáció, újszerűség hazánkban is kibontakozóban van, sajnos egyenlőre csak amolyan hazai léptékben.

 

A siklósi új fürdőépület és kültéri medence nem egy nagy komplexum, de szerintem jó ötleteket tartalmaz, színes belső tere végre nem a sablonos megoldásokat mutat. A fürdő kialakítása nem az unalmas semmilyen esztétikai élményt nem nyújtó terek, drága pénzért való felesleges megépítésére példa. Valami új, modern, de barátságos, színes, jópofa.

A tervezők alapötlete gondolom az volt, hogy az alaprajzot színes hengerekkel dobják fel, amik a különböző medencéket rejtik, szerintem nagyon jópofa ötlet.  Érdekességet ad a fürdőnek, ahol minden korosztály talál magának kikapcsolódást, mert így el lehetett választani a csúszda funkciót, a sodró és a pezsgő medencétől…stb.

Remélem egyszer sikerül majd kipróbálnom a fürdőt, addig is így a fotókról szemlélődve, elismerésem a tervezőknek, akiknek a neve nem túl természetes, de magyar szokás szerint és méltatlan módon nem szerepel a fürdőről szóló különböző anyagokban, így nevük most sajnos rejtve marad. Szakmabeliként tudom, hogy nem lehetett könnyű feladatuk, de jól dolgoztak és gondolom a szűkösre szabott anyagi lehetőségekből, valami újszerűt, de szerethetően szépet hoztak létre, és nem álltak be a számos jellegtelen, semmit mondó  fürdőépületek kialakításának sorába.

 

 

A bejegyzés kategóriája: Hazai fürdők, Tervezés
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.