A fürdőkomplexum

Therme Wien – Oberlaa

Tavaly előtt nyitotta meg kapuit Bécs új termálfürdője és gyógyászati központja a Therme Wien.
Az épület a stuttgarti  a4 architekten iroda tervei szerint készült el.Vadi új modern komplexum 54.000 m2-en (!)  kínál kikapcsolódási lehetőségek széles tárházát, gyakorlatilag mindent, amire testnek és léleknek szüksége lehet.

Az óriási területen elterülő fürdőkomplexum természetesen több egységre tagolódik, amiket úgynevezett “Stein”-oknak, azaz “kövek, kavicsok, inkább sziklák”-nak neveztek el, úgy mint Saunastein, Erlebnisstein, Stein der Ruhe …stb. Szerintem ötletes. Nyilván a természethez való közeledés, valamint a monumentalitása okán történt az elnevezés, vagy azért, mert környezetében sehol egy közeli hegy?

Valójában az épületcsoport a területen található két termálforrást, valamint a közeli folyó kanyarulatába illeszkedik. A zöld-tetős lefedésű nagy terekből kimagasló egységek, azaz a “kavicsok”, végül egy 5 szinten kimagasló gyógyászati épületszárnyba torkollik, és jelöli ki a főbejáratot is egyben.

Széles körű egészségügyi, szabadidős és wellness lehetőségek állnak rendelkezésre az egyes “sziklákban”, kezdve a nagy szauna-részlegtől, és masszázs lehetőségektől, különböző kozmetikai szolgáltatásokon át, a gasztronómiáig, természetesen a számos kültéri illetve beltéri medencékről nem is beszélve. Ötletek tárháza.

Modernizáció mindenütt, de színesen, vidáman, sok-sok szolgáltatással és elkülönülési lehetőséggel. Minden a pihenésért, rekreációért és gyógyulásért, sok-sok pénzből  és termálvízből előadva, de nem gyógyvízből!

Kategória: Fürdők a nagyvilágból, Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.