Fürdő az érzékek számára

Liquidrom Berlin evvel a szlogennel hirdeti magát honlapján.

A különleges fürdőt gmp – Architects von Gerkan, Marg and Partners  iroda tervezte, és Berlin szívében, a Potzdamer Platz közelében található. Tulajdonképpen alagsori része a Tempodrom nevű rendezvénycsarnoknak, gondolom innen a frappáns elnevezés is a “liquid room” után szabadon. Az elég érdekes, tüskés alakú és remekül kitalált épületnek az eredeti tervezője a müncheni Otto Frei (?) volt, mindenesetre a forma hasonlít a müncheni olimpiai stadion tetőszerkezetére.

 

A Liquidrom fürdő fő érdekessége, hogy a kupola alatti medencéje sós vizű, amitől a víz felszínén lehet “lebegni” és közben csodálni a különböző, folyamatosan változó színes fényjátékokat a kupolatérben. Így a szerintem kicsit nyomasztó tér egész más értelmet nyer, mindamellett, hogy különböző napszakokban különböző hangulatot áraszt. Jópofa ötlet és nekem személy szerint nagyon tetszik, hogy a víz alatt halk zene is hallható. Fürdőzés az érzékek számára.

Hétvégenként program szerint különböző zenei stílusban rendeznek esteket és éjszakai fürdőzéseket,  a klasszikus zenétől, a jazz-en, valamint a könnyedebb zenei stílusokon át az elektronikus party hangzásig.


Természetesen a fürdőhöz tartozik wellness rész is, hamam és szaunavilág kültéri medencével is, ahogy illik.

Egyszer jó lenne megnézni közelről is!

http://www.liquidrom-berlin.de/de/

 

A bejegyzés kategóriája: Fürdők a nagyvilágból
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.